Waar de D66 fout zit (onder andere)

Goeie partij hoor, die D66, en waarschijnlijk ga ik op ze stemmen, maar dit standpunt is totaal onhoudbaar en IMHO belachelijk.

Via de StemWijzer, stelling 25:

Politie-inzet sportevenementen

Organisatoren van sportevenementen moeten de inzet van de politie zelf betalen.

Standpunt D66:

D66 (Eens)

Het is niet redelijk van belastingbetalers te vragen een miljoen euro betalen [sic] voor de beveiliging van een voetbalwedstrijd, terwijl de clubs veel geld aan de wedstrijd verdienen. Een bijdrage aan de politiekosten door de voetbalclubs is dan ook op zijn plaats.

Nog afgezien van de rare sprong van ‘sport-evenementen’ naar specifiek een paar voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, wat misschien aan de StemWijzer ligt, is dit een m.i. onhoudbare stelling. Als we hem iets aanpassen krijgen we namelijk dit:

Het is niet redelijk van belastingbetalers te vragen een miljoen euro betalen [sic] voor de beveiliging van een procureur-generaal, terwijl de procureurs-generaal veel geld aan de rechtszaak verdienen. Een bijdrage aan de politiekosten door de procureurs-generaal is dan ook op zijn plaats.

Niet goed? Deze dan:

Het is niet redelijk van belastingbetalers te vragen een miljoen euro betalen [sic] voor de beveiliging van juweliers, terwijl de juweliers veel geld aan sieraden verdienen. Een bijdrage aan de politiekosten door juweliers is dan ook op zijn plaats.

De politie is er voor ons allemaal, ook voor voetbalclubs (en alle andere organisatoren van sportevenementen).

Hand in eigen boezem

Nog afgezien daarvan doen die clubs al veel om relschoppers buiten te houden. Het is eerlijk gezegd meer de politiek die de clubs in de kou laat staan met lakse wetgeving, waardoor raddraaiers nog gewoon kaartjes kunnen kopen en tijdens de wedstrijd niet in een politiecel of thuis met een enkelband zitten.

2 thoughts on “Waar de D66 fout zit (onder andere)

  1. Pingback: Tweets that mention Waar de D66 fout zit (onder andere) « Same shit, different blog -- Topsy.com

  2. Ik vind het ook absoluut onzin dat er politieke partijen zijn die beveiligingskosten willen verhalen bij de voetbalclubs. Maar het is wel een “logisch” standpunt voor deze tijd als je rekening houdt met het volgende:

    – er is steeds meer de opvatting dat voetbalclubs financieel onafhankelijk moeten worden
    – door verharding en individualisering in onze maatschappij zijn steeds meer mensen geneigd om te redeneren dat sociale zaken niet meer uit hun portemonnee betaald moeten worden.

    Wat ik denk dat het belangrijkste probleem is dat clubs niet goed genoeg samenwerken met politie om de raddraaiers te identificeren. En vervolgens doet de politie ook te weinig om die gastjes weg van het stadion te houden. Waarom zouden wij niet gewoon het Britse model overnemen? Het werkt daar uitstekend…ik zie geen reden waarom het bij ons niet even goed zou kunnen werken…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s