Opinion | Opinie 21/02/2010

Ik had de opinie van gisteren al geschreven voordat ik het goede nieuws las: het kabinet is gevallen!

Dus, met 1 dag vertraging, mijn mening – dat dat goed nieuws is dus, duh. Hopelijk was dit de laatste keer dat we JP als premier hadden – misschien dat het CDA zelfs uit de regering verdwijnt, al lijkt dat onwaarschijnlijk. Zoals gebruikelijk zat het pluche toch wel lekker voor de christendemocraten.

De tweede reden dat het goed nieuws is: binnenkort mag ik weer gaan stemmen! Eerst nog even inschrijven bij de ambassade. Dat D66 maar weer een grote partij mag worden (en dan kunnen ze dat weer mooi verknallen, zoals gebruikelijk, door in de regering te gaan draaikonten en geen ruggengraat te tonen, maar dat is voor later zorg).

Advertisements

2 thoughts on “Opinion | Opinie 21/02/2010

  1. Iedereen heeft een hekel aan Balkenende tegenwoordig. Hij is een lastige coalitiepartner die maar weinig toegeeft. Ook nu weer heeft hij geprobeerd Uruzgan er doorheen te drammen, en dat rapport van de commissie Davids probeerde hij ook zo eventjes opzij te leggen (“ik trek andere conclusies”). Geen enkele van zijn 4 kabinetten heeft het einde gehaald, dat zegt wel iets…

    Maar desondanks is een coalitie zónder de CDA vrijwel ondenkbaar. De partijverdeling is erg gelijk verdeeld en om een coalitie van drie partijen te kunnen vormen MOET CDA er wel in zitten want dat is de enige partij die nog een redelijk groot aantal zetels heeft (misschien PVV ook wel, maar ja, wie wil nou met PVV in de coalitie…). En zonder CDA kun je alleen maar coalities van vier partijen krijgen (bijvoorbeeld SP, Groen Links, PvdA, D66 en misschien heb je dan nog steeds te weinig zetels) en dat is natuurlijk heel erg moeilijk om te formeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s