Opinion | Opinie 21/01/2010

Arjen Grolleman overleden!?

Ik herinner me de begintijd van KINK FM, 1995. Uitgaan deed ik niet, en ondanks (dankzij?) mijn studie scheikunde had ik ‘s avonds en ‘s middags genoeg tijd over om muziek te luisteren. Mijn muzieksmaak was de jaren daarvoor dusdanig ontwikkeld, dat Radio3 geen optie meer was om naar te luisteren. Mijn CD-collectie was lang niet voldoende om me hele dagen bezig te houden – zo’n 50 stuks, een flink deel waarvan ik al ontgroeid was. Hoe komt een mens dan aan nieuwe ideeën?

Enter KINK FM

Gelukkig voor mij begon KINK FM met uitzenden. In de volgende jaren was KINK FM de inspiratiebron voor een volgende uitbreiding van mijn muzieksmaak. Tot die tijd beperkte die zich nog voornamelijk tot metal en wat rap/rock, via KINK FM leerde ik niet alleen concreet bands kennen – the Tea Party, Smashing Pumpkins, Garbage, dEUS, en andere, die ik allemaal nog steeds waardeer, maar ik leerde ook dat er geen grenzen zijn aan wat je mooi kan vinden. So what als niemand anders het mooi vindt? Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk nieuwe soorten muziek uit, meestal om tot mijn schande te ontdekken dat het geweldige muziek is (gisteren nog Parliament van George Clinton ontdekt, bijvoorbeeld).

Arjen Grolleman was een van mijn favoriete DJ’s op KINK FM; dat kwam goed uit want het leek soms wel of hij 24 uur per dag presenteerde. Met zijn vriendelijke enthousiasme en muziekkennis heeft hij me deels gemaakt wie ik nu ben. En ook al luisterde ik de laatste jaren niet meer naar KINK FM, ik wil bij deze toch zeggen:

Arjen, bedankt. Rust in vrede.

Dit was zijn favoriete nummer, dus deze is voor hem:

Een anekdote over Marc Almond; op de middelbare school (1e brugklas, zo rond 1989) werd ons eens gevraagd wie onze favoriete bands, zangers en zangeressen waren. Iedereen in de klas ging voor Madonna, Michael Jackson en dergelijke, maar ik was de enige die Marc Almond noemde, tot hilariteit van mijn klasgenootjes.  Wie ik noemde als zangeres weet ik niet meer, maar Queen was vrijwel zeker de band. Afwijken van de norm zat er toen al in, net als een neiging richting mannenliefde :p.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s