Achterstand!

Geholpen door een drukke zaterdag en een katerige zondag, loop ik opeens dagen achter op mijn blog!

Oh nee Marcel we misten al je geouwehoer!

Leugenaars! Maar goed. Even snel wat – inmiddels oude – zaken afhandelen:

Wilders en Engeland

Ik ben het grotendeels oneens met Wilders, met z’n ideeën en met zijn methoden. Populistisch mannetje met een raar kapsel. Maar! Edoch!

Ironie

Dit is natuurlijk ironisch: Wilders waarschuwt tegen het gevaar van de ‘islamisering’ van Westerse maatschappijen, en van de negatieve invloed op de Westerse normen en waarden die dat gaat hebben –  bijvoorbeeld op de vrijheid van meningsuiting. En wat gebeurt er? Hij mag Engeland niet in nadat moslims hadden gedreigd dat ze wel eens ‘onrustig’ zouden kunnen worden als dat wel zou gebeuren. Hmmmm… zou hij dan ergens toch gelijk hebben?

De Telegraaf en de omroep Wakker Nederland

Oh-oh. De Telegraaf gaat zich met radio en TV bemoeien. En de voortekenen zijn ongunstig – ze willen een stem geven aan wat ik maar even kort door de bocht de ‘Pim Fortuyn-stemmer’ noem: mensen die ontevreden zijn over ‘hun’. Hun in de politiek die doen wat hun willen; hun buitenlanders die onze banen inpikken en niet integreren; hun van de kranten en TV die allemaal links zijn en socialisten en van de Volkskrant; hun die Nederland in de uitverkoop doen aan het grootkapitaal en hun die de managers bonussen toestoppen; hun die geen Nederlandse normen en waarden hebben, of beter: hun die andere normen en waarden hebben dan ‘wij’. Wij echte Nederlanders. Jaja.

Snif snif...Nou ben ik (zie boven) helemaal voor vrijheid van meningsuiting… alleen zit ik persoonlijk totaal niet te wachten op die stem uit de onderbuik van Nederland, die (behalve op het forumdeel van de Telegraaf-site zelf) zich ook op websites als Geenstijl roert. Die combinatie van spruitjeslucht en beerputwalm mag van mij ongeroken blijven.

Ik ga hier alleen even niet te vroeg mijn tijd verspillen aan het afbranden van dit initiatief (en dat van PowNed, en PopNed). Eerst maar eens zien of ze er wel komen, dan heb ik daarna vijf jaar de tijd om ze af te zeiken. Hm, nu begin ik zowaar nog bijna te hopen dat ze het redden >:-)…

Goed dat was ‘t even kort, nu op naar lichtere zaken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s