(waarschijnlijk) Goddeloze bus

Ik geloof niet dat dit in Nederland veel aandacht heeft gekregen buiten een klein (en slecht) artikel in de Volkskrant deze week, maar in Engeland is een revolutie begonnen. De atheïsten slaan terug!

In de Engelse kranten (vooral de linkse, zoals the Guardian, die er lekker positief tegenover staan) loopt het verslag van deze campagne al wat langer, en wordt een stuk interessanter gebracht.

Het verhaal is ook erg leuk: afgelopen zomer ergerde een (atheïstische) vrouw zich aan een religieuze slogan op een bus. Ze vroeg zich af of ze geen tegenwicht kon bieden, en geholpen door de British Humanist Association werd een inzamelingsactie opgezet. Doel: het ophalen van £5.500,- “to fund two sets of atheist adverts on 30 London buses for four weeks“. Het duurde niet lang voordat dat doel werd gehaald – nog geen drie uur.

Na 24 uur stond de teller op £48.000, na vijf dagen op £100.000, en terwijl de teller nu op £142.000 staat loopt hij nog steeds. De campagne is inmiddels van start, niet met de geplande 30 bussen, maar met 800. De campagne is ook gestart in Barcelona, tot groot verdriet van sommige gepikeerde (en uiterst hypocriete) katholieken aldaar, en een vergelijkbare campagne zelfs – hoe is het mogelijk – in Washington DC. Ook in Engeland zijn er wat protesten van christenen maar de meeste mensen nemen het sportief op (zo zijn Engelsen en er zijn natuurlijk ook niet zoveel gelovigen alhier).

Voorbeeld van een atheistische bus

Voorbeeld van een atheïstische bus

Wat dit laat zien is de opgekropte frustratie van veel atheïsten dat gelovigen in de media van alles mogen beweren over God, dreigen met verdoemenis, alsof ze gelijk hebben en zonder dat ze daar ook maar enig bewijs voor hebben. Daarom is de ‘probably’ in de slogan ook zo leuk – we hebben een mening maar we blijven wel wetenschappelijk :-)!

De stille atheïstische meerderheid laat zich blijkbaar niet meer zo makkelijk omver lopen door gelovigen met een grote mond. Heerlijk. Binnenkort doneer ik ook een tientje.

Advertisements

One thought on “(waarschijnlijk) Goddeloze bus

  1. Zo wordt het openbaar vervoer nog beter voor het leef-milieu!

    Mooi te zien dat het niet alleen tot Engeland beperkt blijft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s